Razmišljaš o vadbi akrojoge? Preberi si te tri razloge, ki te bodo morda prepričali, da prideš na akrojogo

Že nekaj časa slediš akrojogi, si jo od daleč ogleduješ in občuduješ, hkrati pa te navdajajo dvomi da to pa ni zate, ker bi izpadel neroden, nesposoben ali pa bi ti bilo neprijetno delati z nekom v paru?
Preberi si zakaj so dvomi odveč.

1. Če si nekaj želiš in občuduješ, moraš to začeti živeti.

Kolikokrat si si že rekel-la, da če bi bil-a še enkrat mlad-a/gibčen-na/močan-na, bi sigurno probal-a kaj takšnega kot je akrojoga.

Kdo postavlja merila kdaj si dovolj nekaj, da še lahko delaš določeno stvar? Na ta način si omejuješ možnosti, da mogoče čez mesec, dva ali leto prideš mnogo bližje svojim sanjam.

Akrojoga je postala tako popularna ravno zato, ker te nore stvari pribljiža tudi najbolj nešportnim posameznikom. Zato ker akrojoga ni šport, ni trening ni treba zasledovati visokih ciljev.

2. Akrojoga te opolnomoči

Ko greš prek svojih strahov in zadržkov, ko se prvič postaviš na glavo, najdeš ravnotežje, ti to da toliko samozavesti, da le-ta ne bo ostala neopažena.

Ko smo bili ravno pri letih, saj veš, da nas samozavest dela mlajše kajne? Na tečajih sem videla že toliko ljudi, ki so se prvič po otroških letih postavili na glavo in… Preživeli!

Ne samo to, bili so tako navdušeni in ponosni sami nad sabo in hvaležni za tisto pravo spodbudo, občutek varnosti in napotke, ki ste jih deležni na vadbah Leteče joge.

3. Naučiš se sodelovati

Najprej, da razčistimo dve pogosti napačni prepričanji. To, da delamo v parih, prvič, ne pomeni, da moraš nujno priti z nekom in drugič, ne pomeni, da se kar valjamo en preko drugega.

Tako kot pri družabnih plesih so tudi pri akrojogi tehnike, in koraki, kako priti v določen položaj in kako iz njega. Saj kdaj kdo stopi komu na prste, oziroma padeš iz položaja prej kot bi si želel, pa kaj.

Sodelovanje ne pomeni, da se moraš odpovedati svojim željam. Pomeni, da se drug drugega podpiramo, tako da vsak izpade v najboljši luči. In kaj je boljša prispodoba sodelovanja kot akrojoga!

Akrojoga je poligon, kjer hitro občutiš vrednost sodelovanja in to mogoče preneseš tudi v svoje življenje.