Kako začeti? 2019-03-20T09:14:31+02:00

Kako začeti?

Vsak začetek je težak… vendar ne pri nas!

Izberi vadbo in termin

Izberi vadbo, ki jo želiš obiskovati. Svojo prijavo pošlji na info@letecajoga.org
V najkrajšem času ti bomo odgovorili ali so v skupini še prosta mesta.

Tvoja prijava naj vsebuje ime, priimek, telefon in morebitne izkušnje z akrojogo (če se prijavljaš na nadaljevalne tečaje).

Ponedeljek

18.30-20.00

Stoje na rokah

Torek

17.30-19.00

Akrojoga flow

Četrtek

17.30-19.00

Akro workout

Priporočamo: Paket za prvi polet
Paket zajema 8 tedenski tečaj izbrane vadbe (joga, akrojoga ali stoje na rokah) in 2 obiska vadbe po izbiri brezplačno.
2 meseca sta ravno dovolj, da resnično izkusiš ali ti vadba ustreza, hkrati pa lahko brez obveznosti poizkusiš še druge vadbe, ki jih imamo na urniku.
Paket velja le za nove člane.

Izberi paket

Mesečna

404 obiski
  • Veljavnost 30 dni

Paket za prvi polet

808+2 obiska
  • Veljavnost 60 dni

5 obiskov

655 obiskov
  • Veljavnost 3 mesece

Plačaj paket

Izbran paket plačaš preko nakazila na:
Ne pozabi na obvezno članarino, ki se poravna ob prvi prijavi v sezoni in znaša 20€.

Leteča joga, Eva Brovinsky s.p.
Vodnikova 6,
1000 Ljubljana

SI56 6100 0001 7822 836
Delavska Hranilnica

Namen: vadba, ki jo želiš obiskovati

Pridi na vadbo

Kaj pa če…?

Izpuščen obisk lahko nadomeščaš na kateri koli drugi vadbi na urniku, v obdobju veljavnosti svojega paketa. O obisku druge vadbe nas predhodno obvesti.
Po preteku veljavnosti paketa, se neizkoriščeni obiski ne prenašajo naprej.

Sezona traja od septembra do konca junija. Nekatere skupine štartamo kasneje v septembru, od aprila dalje pa urnik nekoliko spreminjamo in združujemo skupine.

Čez poletje ni rednih vadb, imamo pa delavnice v Tivoliju, izlete po Sloveniji ali več-dnevne počitnice.

Kontakt
Za vprašanja in nasvete smo vam na voljo na telefonu 041 296 137 ali po mailu info@letecajoga.org

Pogosta vprašanja

Ne, brez problema lahko prideš tudi sam/-a. Nisi edini/a, ki nikakor ne uspeš prepričati prijateljev ali partnerja, da bi se ti pridružil. Pa nič zato, jim bo kmalu žal, ko jim boš razlagal/a kako fajn se imaš.

Sicer pa na začetku veliko delamo ne samo v parih ampak tudi trojkah ali večjih skupinah ter spodbujamo, da menjate partnerje. Zato se hitro spoznaš celo skupino in navežeš nove prijateljske stike.

Posebnega predznanja ne potrebuješ. Tečaj je sestavljen zelo postopno tako da vsak najprej sam osvoji nove gibalne vzorce, ki jih potem nadgradimo v paru. Če se ukvarjaš s katerim drugim športom, jogo, plesom,… ti bo to koristilo v smislu moči ali fleksibilnosti. Sicer pa ima akrojoga povsem svoje zakonitosti, ki se jih mora vsak naučiti od začetka.

Telo in um najprej pripravimo na vadbo. Običajno začnemo s kratko joga sekvenco, vajami v parih, funkcionalnimi vajami, gibalnimi igrami ali čim drugim, kar vas pripelje iz glave v telo, dobro podmaže sklepe in prebudi mišice.

Ogrevanju sledi učenje novih gibalnih vzorcev. Gibe, ki jih bomo kasneje delali s partnerjem, najprej osvojimo brez njega. Tako so kasnejši poskusi s partnerjem lažji in uspešnejši, saj naše telo že ve kaj dela.

Sledi ‘letenje’, kjer osnovno sestavo predstavljajo 3 vloge. To so baza, letalec in varovalec. Baza podpira letalca, drži ravnotežje in je odgovoren, da ima letalec zanesljivo oporo, kjer jo potrebuje. Letalčeva naloga je, da ohranja svoje težišče nad bazo in pri gibanju uporabi oporo baze. Varovalec med tem pozorno varuje in potencialne padce varno usmeri proti tlom.

Vsaka od treh vlog od osebe zahteva in razvija različne kvalitete. Baza uteleša stabilnost, umirjenost, vodstvo. Letalec pooseblja čvrstost, zaupanje, zavedanje telesa v prostoru in varovalec čuječnost, prisotnost in okretnost. Tekom vadbe menjamo vloge in partnerje, da se vsak lahko preizkusi v različnih vlogah ali pa ostaja pri tisti v kateri se počuti najbolj domače.

Tečaji so zastavljeni tako, da vam omogočijo postopno napredovanje. Skozi različne vaje pridobivamo moč, gibljivost, zaupanje  na eni strani, in usvajamo tehniko, zavedanje telesa, igrivost na drugi.
Trening zaključimo s sproščanjem, masažo ali kako drugače, z namenom, da v telesu ponovno vzpostavimo ravnovesje in umirimo živčni sistem.

Če imate kakršne zdravstvene omejitve – bolezni, poškodbe, ste pred kratkim imeli operacijo, svetujemo da se pred obiskom tečaja posvetujete z zdravnikom in nas pokličete ali pišete, da skupaj presodimo ali se vam lahko prilagodimo in ali je akrojoga v vašem trenutnem stanju sploh priporočljiva.

Akrojogo odsvetujemo tudi vsem nosečnicam, saj se hitro lahko zgodi kak nepričakovan gib, ali pa stopalo baze zaide preveč na trebuh.

Skrivnost uspeha se skriva v detajlih. Na internetu se najde marsikaj uporabnega za prve poizkuse, vendar je nekaj čisto drugega če te opazuje izkušen učitelj in izpostavi tisto eno stvar, ki ti manjka za uspešno izvedbo položaja. Da bi sam prišel do te ugotovitve bi verjetno porabil še nekaj 10 ponovitev in morda vmes izgubil živce. Na tečaju pa ti ta čas in živce prihranimo, da imaš več časa za proslavljanje uspehov in hitrejše napredovanje.

Tečaj je zastavljen postopno in po sklopih, skozi katere se naučiš različnih gibanj. Zaobjame vse osnovne principe akrojoge, ki jih lahko kasneje apliciraš tudi na bolj zahtevne elemente in povezave.

Akrojogo lahko izvajaš tudi če tvoje noge niso zelo gibčne. Partnerja lahko bazirate tudi s pokrčenimi koleni. Res bodo več dela prevzele mišice, a že čez mesec dni bodo noge močnejše in bolj iztegnjene. Tudi gibljivost tako kot moč se da natrenirati.

Bolj kot fizična pripravljenost je nujno, da zberete pogum in pridete! Vse ostalo je dosegljivo z prakso, potrpljenjem in disciplino.

Morda nekdo na prvi pogled ne vidi razlike, pa vendar ta obstaja.

Akrobatika je usmerjena navzven, na nastop, tekmovanje, razkazovanje. Akrojoga nasprotno se obrača navznoter. Poleg fizične komponente je prisotna še socialna praksa, komunikacija, sodelovanje. Končni položaj sam po sebi ni toliko pomemben, kakor je pomembna izkušnja na poti tja.

Zadnje leteče novice

Osnove akrojoge – delavnica

Novo leto nova pravila. Namesto začetnih tečajev, ki smo jih nudili v zadnjih letih, se lahko osnov akrojoge zdaj naučite na uvodnih delavnicah. To

Hike & Acro

Leteča joga gre spet v hribe. Greš zraven? Hike & Acro je za vse, ki bi nedeljske izlete v hribe radi začinili z