Začetni tečaj 2018-08-29T18:17:27+02:00

Začetni tečaj akrojoge

Vsak mojster je bil nekoč začetnik.

Na začetnem tečaju se skozi enostavne položaje naučimo osnovnih principov letenja v dvoje in tehnike za lahkotno, tekoče in varno izvajanje akrojoge. Kasneje položaje povezujemo v daljše sekvence ali pa jih nadgradimo tako, da so izziv tudi tistim, ki hitreje napredujete.

Naučili se bomo osnov v vseh treh vlogah – kako biti super stabilna baza, lahek in okreten letalec ter zanesljiv in čuječ spoter (varovalec in pomočnik). Poudarili bomo kvalitete, ki jih lahko iz te prakse prenesemo v vsakodnevne odnose ter se smejali ob uspešnih kot neuspešnih poskusih.

Začetni tečaj je razdeljen na dva dela. Začetni in nadaljevalni začetni. Vsak sklop traja po 8 tednov in v tem času se ne samo naučite ampak tudi utrdite vse osnovne principe akrojoge.

Začetni tečaj

Začetni 8-tedenski tečaj akrojoge je primeren za prav vsakogar. Predhodne izkušnje in partner nista potrebna za udeležbo na tečaju.

Naučite se osnovnih položajev, kot so ptica, sedlo, list, visenje, zvezda. Spoznate lažje vzdolžne in stranske prehode, obrate in prve inverzije. Pridobite izkušnjo kaj je to akrojoga, kako zaupati, se sprostiti, vztrajati, komunicirati.

Začetni tečaj akrojoge
Začetni tečaj akrojoge

Nadaljevalni začetni tečaj

Za vse, ki želite po koncu 8-tedenskega tečaja nadaljevati z akrojogo, skupino prelevimo v nadaljevalni začetni tečaj, ki vam da še globjo izkušnjo.

Na nadaljevalnem začetnem tečaju različne elemente povezujete v sekvence ali flowe ter se naučite prvih akro mašin. Več je tudi inverzij, stoj in naprednejših položajev.

Si prvič pri nas?

Paket za prvi polet je namenjen prav tebi, ki se še nisi srečal/-a z našimi tečaji. Paket vsebuje 8-tedenski začetni tečaj akrojoge in še 2 brezplačni vadbi na urniku Prostor 5 po lastnem izboru.

Vse informacije o poteku prijave, plačilu in lokaciji najdeš TUKAJ.

Kaj je akrojoga?

Akrobatika

 • Moč in forma

 • Performans

 • Iskanje skrajnih mej človeških sposobnosti

 • Predanost treningu

Akrojoga

 • Usklajenost giba in diha med partnerjema

 • Sodelovanje, odnos, komunikacija

 • Prilagajanje sposobnostim posameznika

 • Igra, sproščenost, druženje

 • Mehkoba, razumevanje, rahločutnost

 • Premagovanje strahov, zadržkov in predstav o sebi ter drugih

Joga

 • Usklajenost diha in giba

 • Poglobitev vase

 • Proces, izkušnja, učenje

 • Osebna rast, filozofija

V dvoje je lepše – tudi joga!

Ko gibanje raziskujemo v paru, nam zakonitosti ravnotežja ne pustijo, da bi odplavali v svoj svet ali se ujeli v vzorec. Kontakt nas spodbuja, da ostanemo prisotni in ves čas iščemo prostor kjer se najina središča srečata v ravnotežju. V odnosu lahko rastemo, kadar z drugim podelimo in izrazimo naše notranje občutke.

Pogosta vprašanja

Ne, brez problema lahko prideš tudi sam/-a. Nisi edini/a, ki nikakor ne uspeš prepričati prijateljev ali partnerja, da bi se ti pridružil. Pa nič zato, jim bo kmalu žal, ko jim boš razlagal/a kako fajn se imaš.

Sicer pa na začetku veliko delamo ne samo v parih ampak tudi trojkah ali večjih skupinah ter spodbujamo, da menjate partnerje. Zato se hitro spoznaš celo skupino in navežeš nove prijateljske stike.

Posebnega predznanja ne potrebuješ. Tečaj je sestavljen zelo postopno tako da vsak najprej sam osvoji nove gibalne vzorce, ki jih potem nadgradimo v paru. Če se ukvarjaš s katerim drugim športom, jogo, plesom,… ti bo to koristilo v smislu moči ali fleksibilnosti. Sicer pa ima akrojoga povsem svoje zakonitosti, ki se jih mora vsak naučiti od začetka.

Telo in um najprej pripravimo na vadbo. Običajno začnemo s kratko joga sekvenco, vajami v parih, funkcionalnimi vajami, gibalnimi igrami ali čim drugim, kar vas pripelje iz glave v telo, dobro podmaže sklepe in prebudi mišice.

Ogrevanju sledi učenje novih gibalnih vzorcev. Gibe, ki jih bomo kasneje delali s partnerjem, najprej osvojimo brez njega. Tako so kasnejši poskusi s partnerjem lažji in uspešnejši, saj naše telo že ve kaj dela.

Sledi ‘letenje’, kjer osnovno sestavo predstavljajo 3 vloge. To so baza, letalec in varovalec. Baza podpira letalca, drži ravnotežje in je odgovoren, da ima letalec zanesljivo oporo, kjer jo potrebuje. Letalčeva naloga je, da ohranja svoje težišče nad bazo in pri gibanju uporabi oporo baze. Varovalec med tem pozorno varuje in potencialne padce varno usmeri proti tlom.

Vsaka od treh vlog od osebe zahteva in razvija različne kvalitete. Baza uteleša stabilnost, umirjenost, vodstvo. Letalec pooseblja čvrstost, zaupanje, zavedanje telesa v prostoru in varovalec čuječnost, prisotnost in okretnost. Tekom vadbe menjamo vloge in partnerje, da se vsak lahko preizkusi v različnih vlogah ali pa ostaja pri tisti v kateri se počuti najbolj domače.

Tečaji so zastavljeni tako, da vam omogočijo postopno napredovanje. Skozi različne vaje pridobivamo moč, gibljivost, zaupanje  na eni strani, in usvajamo tehniko, zavedanje telesa, igrivost na drugi.
Trening zaključimo s sproščanjem, masažo ali kako drugače, z namenom, da v telesu ponovno vzpostavimo ravnovesje in umirimo živčni sistem.

Če imate kakršne zdravstvene omejitve – bolezni, poškodbe, ste pred kratkim imeli operacijo, svetujemo da se pred obiskom tečaja posvetujete z zdravnikom in nas pokličete ali pišete, da skupaj presodimo ali se vam lahko prilagodimo in ali je akrojoga v vašem trenutnem stanju sploh priporočljiva.

Akrojogo odsvetujemo tudi vsem nosečnicam, saj se hitro lahko zgodi kak nepričakovan gib, ali pa stopalo baze zaide preveč na trebuh.

Skrivnost uspeha se skriva v detajlih. Na internetu se najde marsikaj uporabnega za prve poizkuse, vendar je nekaj čisto drugega če te opazuje izkušen učitelj in izpostavi tisto eno stvar, ki ti manjka za uspešno izvedbo položaja. Da bi sam prišel do te ugotovitve bi verjetno porabil še nekaj 10 ponovitev in morda vmes izgubil živce. Na tečaju pa ti ta čas in živce prihranimo, da imaš več časa za proslavljanje uspehov in hitrejše napredovanje.

Tečaj je zastavljen postopno in po sklopih, skozi katere se naučiš različnih gibanj. Zaobjame vse osnovne principe akrojoge, ki jih lahko kasneje apliciraš tudi na bolj zahtevne elemente in povezave.

Akrojogo lahko izvajaš tudi če tvoje noge niso zelo gibčne. Partnerja lahko bazirate tudi s pokrčenimi koleni. Res bodo več dela prevzele mišice, a že čez mesec dni bodo noge močnejše in bolj iztegnjene. Tudi gibljivost tako kot moč se da natrenirati.

Bolj kot fizična pripravljenost je nujno, da zberete pogum in pridete! Vse ostalo je dosegljivo z prakso, potrpljenjem in disciplino.

Morda nekdo na prvi pogled ne vidi razlike, pa vendar ta obstaja.

Akrobatika je usmerjena navzven, na nastop, tekmovanje, razkazovanje. Akrojoga nasprotno se obrača navznoter. Poleg fizične komponente je prisotna še socialna praksa, komunikacija, sodelovanje. Končni položaj sam po sebi ni toliko pomemben, kakor je pomembna izkušnja na poti tja.

Zadnje leteče novice

Osnove akrojoge – delavnica

Novo leto nova pravila. Namesto začetnih tečajev, ki smo jih nudili v zadnjih letih, se lahko osnov akrojoge zdaj naučite na uvodnih delavnicah. To

Hike & Acro

Leteča joga gre spet v hribe. Greš zraven? Hike & Acro je za vse, ki bi nedeljske izlete v hribe radi začinili z